Onderzoek sportcomplex de Hardenberg afgerond

Onderzoek sportcomplex de Hardenberg afgerond

Onderzoek sportcomplex de Hardenberg afgerond MFC De Hardenberg Finsterwolde

Geschreven door:
, 1 mei 2024

Onderzoek sportcomplex de Hardenberg afgerond

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen zijn in augustus 2023 gestart met het project StudentLabs. Middels subsidie van de provincie Groningen en in samenwerking met het bestuur van de Stichting MFC de Hardenberg is bijna een jaar gewerkt aan een onderzoek naar de haalbaarheid en toekomst voor het sportcomplex de Hardenberg.
De uitkomst van het onderzoek is niet geheel verrassend, maar meer een bevestiging dat het sportcomplex met een overdekt zwembad, sporthal en een sportcafé voorziet in een behoefte in de Regio. Het heeft draagt bij aan een positieve impact op de gezondheid van de inwoners in Oldambt, maar ook daarbuiten. Vanuit de hele regio komen mensen hier samen voor sport, bewegen en om elkaar te ontmoeten.
Verder geeft het een positieve impuls voor de leefbaarheid van Oost-Groningen. Dit zie je ook nog steeds terug in de advertentie teksten van de makelaars in Oost-Groningen, waarin de voorzieningen van het sportcomplex specifiek worden benoemd om koopwoningen aan te prijzen.

Dit onderzoeksrapport, samen met het GALA en het Sportakkoord van de gemeente Oldambt geeft mooie handvaten om verder uit te werken in concrete plannen op het gebied van sport en een gezonde lifestyle, gefaciliteerd op het sportcomplex de Hardenberg te Finsterwolde.
De eerste afspraak is gepland met de afdeling Sportvoorzieningen van de gemeente Oldambt en het Huis voor de Sport om te komen tot een mooie sportieve invulling.

Download PDF informatieDownload PDF informatie: 1714584692studentlabs-rapport.pdf

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Ontwikkel sessie voor een mooie toekomst voor de Hardenberg - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Ontwikkel sessie voor een mooie toekomst voor de Hardenberg

11 mei 2024 - Onder leiding van Jorien de Leeuw, adviseur jongerenparticipatie, traineeprogramma’s en talentcoach hebben de bestuursleden van Stichting MFC de Hardenberg een waardevolle “ontwikkel” ochtend... lees verder »

Hateboer met Atalanta finale Europa League LIVE op GROOT scherm - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Hateboer met Atalanta finale Europa League LIVE op GROOT scherm

10 mei 2024 - Hans Hateboer, Koopmeiners, de Roon en Bakker spelen met Atalanta Bergamo de Europa League finale op woensdag 22 mei in Dublin. Om de oud inwoner van Beerta en speler van THOS een hart onder de riem... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.