VSBFonds keert subsidie bedrag uit aan Sportcomplex

VSBFonds keert subsidie bedrag uit aan Sportcomplex

VSBFonds keert subsidie bedrag uit aan Sportcomplex MFC De Hardenberg Finsterwolde

Geschreven door:
, 25 februari 2024

Het bestuur heeft groen licht gekregen voor een van de projecten die al een tijdje in de koker zitten. Na 25 jaar is ook het sportcafé, het hart van het sportcomplex toe aan een update. Hiertoe is bij het VSBFonds vorig jaar een aanvraag ingediend en nu volledig afgerond.
VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Voortgekomen uit de ruim tweehonderd jaar oude ‘Maatschappij Tot Nut van ’t Algemeen’, zet het zich in om alle burgers bij de samenleving te betrekken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.
VSBfonds is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. Het fonds bestaat sinds 1990 en heeft elk jaar € 26 miljoen donatiebudget beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van de Nederlandse samenleving.
De criteria bij het VSBFonds liggen best hoog voor de subsidie aanvrager, maar het algehele project van de overname sprak het Fonds dusdanig aan dat het gevraagde bedrag volledig is toegekend.
Hierdoor kan de Stichting beschikken over een subsidie bedrag waarmee de geplande plannen gerealiseerd kunnen worden.
NUTfonds
Een apart fonds, ondergebracht bij het VSBFonds, is het NUTfonds. Het NUT Oldambt houdt vanaf de heropening hun maandelijkse lezingen in ons sportcafe. Dit tot wederzijds genoegen, wat heeft geleid tot een aanbeveling van het NUT Oldambt bij het NUT fonds voor een afzonderlijke project aanvraag. Dit extraatje heeft geresulteerd in de maximale bijdrage van € 5000, wat inmiddels ook is uitgekeerd aan de Stichting.
Direct na de aanvraag is gestart met een deel van de plannen, de verduurzaming van de verlichting, wijzigingen in keuken apparatuur en een beamer en geluidsinstallatie.
De grootste klus voor het sportcafé zal nu mee gestart worden, de plek waar je kunt chillen, ontmoeten en na je sport of zwemmen nog even kunt zitten. De plannen voor een nieuwe interieur, wandbekleding en gezellige inrichting zijn inmiddels gestart. We zullen daar binnenkort meer informatie over verstrekken.
Wij danken het VSBFonds voor hun bijdrage, waardoor het sportcomplex een nog mooiere invulling zal krijgen binnen de maatschappij in de gemeente Oldambt.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Een miljard euro extra naar Oekraïne - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Een miljard euro extra naar Oekraïne

14 april 2024 - Hoe kwetsbaar is vrede? U gaat binnenkort weer naar de stembus voor Europa en u kiest waarschijnlijk op de politieke partij waar u lid van bent. Op grond van welke kennis gaat u kiezen? In Nederland... lees verder »

16 vrijwilligers BHV gecertificeerd - MFC De Hardenberg Finsterwolde

16 vrijwilligers BHV gecertificeerd

14 april 2024 - Zaterdag 13 april hebben 16 vrijwilligers van het sportbedrijf MFC de Hardenberg deelgenomen aan de BHV opleiding. Deze werd op eigen locatie gehouden in en rondom het sportcomplex. Dat ook het... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.