Oorlog Rusland vs Oekraïne, ook onze oorlog?

Oorlog Rusland vs Oekraïne, ook onze oorlog?

Oorlog Rusland vs Oekraïne, ook onze oorlog? MFC De Hardenberg Finsterwolde

Geschreven door:
, 28 maart 2024

Oorlog Rusland vs Oekraïne, ook onze oorlog?

Als NAVO-partner ondersteunen we Oekraïne op velerlei manieren, zonder direct deelnemer in het conflict te zijn. Oekraïne wordt door Nederland op alle mogelijke manieren geholpen, terwijl Rusland zoveel mogelijk wordt belemmerd. Zullen we voor onze betrokkenheid worden afgestraft? Wij leveren Oekraïne bijvoorbeeld munitie en zelfs vliegtuigen met raketten. Brengen we daarmee de vrede óf een uitbreiding van de oorlog naar ons land dichterbij? Zouden bij voorbeeld de Gasunievestiging aan de Eekerweg in Scheemda, waar Noors aardgas binnenkomt, of het Google-datacentrum in Winschoten, of de Eemshaven, dan doelwitten kunnen worden voor Russische raketten?

Op dinsdag 16 april houdt het Nut een lezing over het verloop van de Russisch-Oekraïense oorlog en mogelijke scenario’ in de komende weken.

Spreker op deze avond is niemand minder dan de Ruslanddeskundige hoogleraar prof. dr. Hans van Koningsbrugge. Zijn vakgebied is de geschiedenis en politiek van Rusland. Daarnaast is hij directeur van het Instituut voor Midden en Oost Europese Studies en doceert hij bij Instituut Clingendael en de Defensie Academie.
Een echte kenner dus, die onze lezers van het Dagblad van het Noorden wellicht kennen van zijn column over Rusland en Oekraïne iedere zaterdag in hun krant. Prof. H. van Koningsbrugge heeft aangegeven bij ons te zullen spreken over het perspectief van de Russen op de oorlog tegen Oekraïne en over de sterktes en zwaktes van Rusland.
Wist u dat Rusland maar liefst 1,15 miljoen soldaten in dienst heeft? Bovendien zal prof. dr. Hans van Koningsbrugge spreken over de mogelijke scenario's inzake de toekomst op korte termijn van deze oorlog en antwoord geven op uw vragen.

De locatie van deze Nutslezing MFC de Hardenberg in Finsterwolde / datum dinsdag 16 april, aanvang 19:30 uur / de entree bedraagt (inclusief 2 consumpties) € 10 in contanten bij de ingang te voldoen
Gezien de grote belangstelling voor deze Nutslezing is reservering verplicht.
Stuur daarvoor uw mail aan Kees van Slochteren

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Kinderfeest 2024 Finsterwolde - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Kinderfeest 2024 Finsterwolde

14 juni 2024 - Kinderfeest 2024 in het Luppenspark voor alle basisschool kinderen. Op zondag 23 juni 11.00 uur, organiseert ACF het jaarlijks kinderfeest voor de basisschool kinderen van 5 t/m 12 jaar. Veel... lees verder »

Sportcomplex rookvrij - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Sportcomplex rookvrij

14 juni 2024 - Vanaf 4 juli is het terrein rondom het sportcomplex De Hardenberg in Finsterwolde rookvrij! De kinderraad van KC de bouwsteen heeft een verzoek ingediend bij de school directie en de gemeente... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.