Oorlog Rusland vs Oekraïne, ook onze oorlog?

Oorlog Rusland vs Oekraïne, ook onze oorlog?

Oorlog Rusland vs Oekraïne, ook onze oorlog? MFC De Hardenberg Finsterwolde

Geschreven door:
, 28 maart 2024

Oorlog Rusland vs Oekraïne, ook onze oorlog?

Als NAVO-partner ondersteunen we Oekraïne op velerlei manieren, zonder direct deelnemer in het conflict te zijn. Oekraïne wordt door Nederland op alle mogelijke manieren geholpen, terwijl Rusland zoveel mogelijk wordt belemmerd. Zullen we voor onze betrokkenheid worden afgestraft? Wij leveren Oekraïne bijvoorbeeld munitie en zelfs vliegtuigen met raketten. Brengen we daarmee de vrede óf een uitbreiding van de oorlog naar ons land dichterbij? Zouden bij voorbeeld de Gasunievestiging aan de Eekerweg in Scheemda, waar Noors aardgas binnenkomt, of het Google-datacentrum in Winschoten, of de Eemshaven, dan doelwitten kunnen worden voor Russische raketten?

Op dinsdag 16 april houdt het Nut een lezing over het verloop van de Russisch-Oekraïense oorlog en mogelijke scenario’ in de komende weken.

Spreker op deze avond is niemand minder dan de Ruslanddeskundige hoogleraar prof. dr. Hans van Koningsbrugge. Zijn vakgebied is de geschiedenis en politiek van Rusland. Daarnaast is hij directeur van het Instituut voor Midden en Oost Europese Studies en doceert hij bij Instituut Clingendael en de Defensie Academie.
Een echte kenner dus, die onze lezers van het Dagblad van het Noorden wellicht kennen van zijn column over Rusland en Oekraïne iedere zaterdag in hun krant. Prof. H. van Koningsbrugge heeft aangegeven bij ons te zullen spreken over het perspectief van de Russen op de oorlog tegen Oekraïne en over de sterktes en zwaktes van Rusland.
Wist u dat Rusland maar liefst 1,15 miljoen soldaten in dienst heeft? Bovendien zal prof. dr. Hans van Koningsbrugge spreken over de mogelijke scenario's inzake de toekomst op korte termijn van deze oorlog en antwoord geven op uw vragen.

De locatie van deze Nutslezing MFC de Hardenberg in Finsterwolde / datum dinsdag 16 april, aanvang 19:30 uur / de entree bedraagt (inclusief 2 consumpties) € 10 in contanten bij de ingang te voldoen
Gezien de grote belangstelling voor deze Nutslezing is reservering verplicht.
Stuur daarvoor uw mail aan Kees van Slochteren

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Nationale dodenherdenking, maak het bespreekbaar - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Nationale dodenherdenking, maak het bespreekbaar

28 april 2024 - Een zaterdagavond midden in de meivakantie. En toch herdenken we altijd weer op 4 mei de Nederlandse gevallenen uit de tweede wereldoorlog en ui de daaropvolgende oorlogen en missies waar Nederland... lees verder »

Zwemmen meest effectieve sport om af te vallen - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Zwemmen meest effectieve sport om af te vallen

23 april 2024 - Ontdek het geheim om fit te blijven! Ook voedingsdeskundigen erkennen dat zwemmen gewichtsverlies bevordert, ook op latere leeftijd. Blijf niet in het duister tasten over hoe je gezond en actief kunt... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.