Kom over de Brug Festival

Kom over de Brug Festival

Kom over de Brug Festival MFC De Hardenberg Finsterwolde

Geschreven door:
, 17 mei 2024

Dit eendaagse festival wordt een dag die verbinding maakt tussen kunst, ambacht, ambachtelijk geproduceerd voedsel en ons cultureel landschap. Maar ook een dag van verbinding tussen Blauwestad en de omliggende dorpen. De Wilgenborg wordt omgetoverd tot één groot atelier, waar kunstenaars werken en waar je workshops kunt volgen. Ook zijn er optredens met muziek, verhalen en gedichten en zullen de vrijwilligers van het sportbedrijf MFC de Hardenberg u graag alles vertellen over de mogelijkheden die dit prachtige sportcomplex, het zwembad en de verenigingen te bieden heeft.


Programma

Erik Hulsegge geeft om 10.30 uur het startsein van het Kom over de brug-festival. Hij zal enkele van zijn columns voorlezen. Refia Doevendans draagt gedichten voor. Hierna kun je op stap. Rondom de Wilgenborg staan kramen met ambachten, kunst- en streekproducten. In de Wilgenborg zelf zijn kunstenaars aan het werk en worden er gratis workshops gegeven. Jong en oud kan deelnemen.

Ook het Groninger Museum komt met een prachtige Museum on Tour-caravan, om workshops te geven. Voor de muziekliefhebbers treden ‘s middags Diederik Nomden, Bert Hadders en de jonge band Just Us van Nick Strobos en Jolien Folkerts op.

Leerlingen maken het mooiste huis van Blauwestad

De leerlingen van de basisscholen in het Oldambt zijn uitgenodigd het mooiste huis van Blauwestad te ontwerpen en ook te bouwen. Van iedere school zullen twee ontwerpen te zien zijn. Hierop kunnen bezoekers stemmen. De twee ontwerpen die de meeste stemmen en de hoogste beoordeling van de jury krijgen, worden hiervoor sportief
beloond. De groep jongste ontwerpers gaat een middagje naar het Speulparadies in Beerta en de oudste groep ontwerpers krijgen een middagje sup-les bij de Supperij in Beerta.

Kortom, een dag boordevol verrassingen, ontmoeten en verbinden

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten? Volg dan de speciale Facebookpagina die de organisatie van het festival heeft aangemaakt of kijk op Instagram.

Meer informatie op: https://www.facebook.com/profile.php?id=61558106597699

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Vakantie sluiting 2024 - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Vakantie sluiting 2024

21 juni 2024 - Het sportcomplex en zwembad is gesloten van 20 juli 2024 tot maandag 2 september 2024. De fitnessruimte van Ron Haans is en blijft 24/7 geopend, ook tijdens de vakantie. Het team van MFC de... lees verder »

Sportcomplex rookvrij - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Sportcomplex rookvrij

14 juni 2024 - Vanaf 4 juli is het terrein rondom het sportcomplex De Hardenberg in Finsterwolde rookvrij! De kinderraad van KC de bouwsteen heeft een verzoek ingediend bij de school directie en de gemeente... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.