Het sportcomplex MFC de Hardenberg overgedragen aan burgerinitiatief

Het sportcomplex MFC de Hardenberg overgedragen aan burgerinitiatief

Het sportcomplex MFC de Hardenberg overgedragen aan burgerinitiatief MFC De Hardenberg Finsterwolde

Geschreven door:
, 13 december 2023

Dinsdag 12-12-2023 om 14.30 uur heeft de overdracht van het sportcomplex MFC De Hardenberg plaatsgevonden. Burgermeester Cora Yfke-Sikkema en wethouder Erich Wuncker hebben met alle bestuursleden van de Stichting MFC de Hardenberg hun handtekening gezet onder de koopakte, dit in bijzijn van notaris Bossinade te Groningen.
Hiermee is het sportcomplex nu volledig in eigendom en beheer van de stichting MFC de Hardenberg.
De feestelijke heropening heeft al plaatsgevonden in oktober, maar voor de feitelijke overdracht kon plaatsvinden in dit omvangrijk project moest er nog heel veel gebeuren. Het bestuur is blij dat het is gelukt om het sportcomplex te behouden voor de regio. We zien nu al een stijging in het recreatief zwemmen en ook de verschillende activiteiten die plaatsvinden bij zwemschool Henny de Groot en de bezetting hiervan neemt iedere week toe. De bezetting van de sporthal door verschillende verenigingen, maar ook bedrijven die toernooien organiseren en hiervoor een plekje zoeken, weten het sportcomplex te vinden.
Vanuit verschillende instanties hebben we vernomen dat het nimmer zou lukken en ook een aantal inwoners zagen het niet zitten dat dit omvangrijk project, een overname zou slagen.
Inmiddels staat er een complete organisatie wat drijft op vrijwilligers en is een begin gemaakt met verduurzaming van het complex en het wegwerken van achterstallig onderhoud. We blijven de komende maanden investeren en ook zijn we druk bezig met uitbreiding van allerlei activiteiten. Nieuwe contacten zijn gelegd met verenigingen, sociaal werk Oldambt, jongerenwerk Oldambt etc voor het ontwikkelen van sportieve evenementen.
Om deze mijlpaal te vieren, zal er voor alle vrijwilligers op 13 januari 2023 een nieuwjaar party worden gehouden met een muzikale omlijsting verzorgd door X2.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

  • Het sportcomplex MFC de Hardenberg overgedragen aan burgerinitiatief MFC De Hardenberg Finsterwolde
  • Het sportcomplex MFC de Hardenberg overgedragen aan burgerinitiatief MFC De Hardenberg Finsterwolde
Nationale dodenherdenking, maak het bespreekbaar - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Nationale dodenherdenking, maak het bespreekbaar

28 april 2024 - Een zaterdagavond midden in de meivakantie. En toch herdenken we altijd weer op 4 mei de Nederlandse gevallenen uit de tweede wereldoorlog en ui de daaropvolgende oorlogen en missies waar Nederland... lees verder »

Zwemmen meest effectieve sport om af te vallen - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Zwemmen meest effectieve sport om af te vallen

23 april 2024 - Ontdek het geheim om fit te blijven! Ook voedingsdeskundigen erkennen dat zwemmen gewichtsverlies bevordert, ook op latere leeftijd. Blijf niet in het duister tasten over hoe je gezond en actief kunt... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.