Duitse zwemschool geeft zwemles in Nederland

Duitse zwemschool geeft zwemles in Nederland

Duitse zwemschool geeft zwemles in Nederland MFC De Hardenberg Finsterwolde

Geschreven door:
, 19 januari 2024

Het bestuur van Stichting MFC de Hardenberg heeft een overeenkomst gesloten met Andreas Kuppe, van zwemschool Ich breng dich zum Sport. Zwemschool Kuppe
Kuppe gaf voorheen zwemonderwijs in zwembad Plytje, maar daar heeft de gemeente besloten om het zwemonderwijs op een andere manier in te richten, waardoor er geen plaats meer is voor de zwemschool van Kuppe. Het zwembad in Finsterwolde wordt al sinds jaar en dag gebruikt door de duitse zwemvereniging DLRG en ook na de overname van de Stichting hebben zij besloten om te blijven zwemmen in Finsterwolde. Ervaring met onze duitse gasten is dus al ruimschoots aanwezig.
Kuppe start op 25 januari met 7 cursus groepen, maar gaat er vanuit dat er de komende periode meerdere aanmeldingen komen. Het zwemonderwijs wordt gegeven aan duitse kinderen, volgens het eigen lesprogramma en ook in hun eigen taal. Kuppe neemt zijn eigen leerlingen mee en zal geen zwemonderwijs geven aan Nederlandse kinderen. Dit is ook niet wenselijk en kan ook niet. Hiervoor hebben we onze eigen zwemschool die dit verzorgd. Kuppe heeft een tijdje geen zwemles kunnen geven en was op zoek naar een andere locatie. Hier is nu duidelijkheid over en kan hij opnieuw opstarten in Finsterwolde. Dit zal nog even tijd nodig hebben, aldus Kuppe, maar een nieuwe start in een paar weken georganiseerd met 140 kinderen is een mooi begin.
Voor het vervoer heeft Kuppe middels whatsapp groepen een mee-reis constructie opgezet, zodat ouders en kinderen onderling het vervoer kunnen regelen.
Het bestuur is ook blij met de invulling. Het zwembad moet verhuurd worden, de bezettingsgraad moet omhoog, zodat er inkomsten worden gegenereerd. Hiermee kunnen wij het zwemonderwijs ook blijven aanbieden tegen gunstige tarieven en verenigingen en recreanten blijven genieten van het zwembad.
Voor het zwembad in Finsterwolde ontvangt de Stichting geen financiële bijdrage in de exploitatie kosten, dit is een voortvloeisel van de bezuiniging die de gemeente Oldambt heeft ingevoerd, nadat is besloten dat het zwembad moest sluiten. De stichting moet dus echt zoeken naar andere mogelijkheden om het zwembad rendabel te krijgen, het is niet onmogelijk, maar wel een hele uitdaging.

De lesdagen van zwemschool Kuppe zijn donderdag, vrijdag en zaterdag in het zwembad in Finsterwolde, Hardenberg 5
https://www.ich-bring-dich-zum-sport.de/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Hemelvaart en beide pinksterdagen gesloten - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Hemelvaart en beide pinksterdagen gesloten

2 mei 2024 - Gedurende Hemelvaartsdag en beide pinksterdagen is het sportcomplex inclusief het zwembad... lees verder »

Onderzoek sportcomplex de Hardenberg afgerond - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Onderzoek sportcomplex de Hardenberg afgerond

1 mei 2024 - Onderzoek sportcomplex de Hardenberg afgerond Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen zijn in augustus 2023 gestart met het project StudentLabs. Middels subsidie van de provincie Groningen en... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.