NUTS lezing innovatiehub Oost-Groningen

Datum: 19 september 2023

NUTS lezing innovatiehub Oost-Groningen MFC De Hardenberg Finsterwolde

NUTS lezing Innovatiehub Oost-Groningen
Dinsdag 19 september, 19.30 uur
Als vervolg op de meest succesvolle lezing uit het vorig seizoen met de jonge Professor Sierdjan Koster wordt het seizoen geopend met de Innovatie Hub Oost-Groningen.
Door Koster werd uitleg gegeven waardoor het Oldambt achterblijft in de welvaart ontwikkeling.
De Innovatie Hub Oost-Groningen ziet kansen voor een gezamenlijke innovatieve aanpak om de economie in Oost-Groningen te versterken.

De eerste lezing van het nieuwe seizoen in een nieuw onderkomen, geëxploiteerd door het burgerinitiatief van inwoners voor het behoud van het sportcomplex de Hardenberg. Deze lezing wordt gehouden in het sportcafé van het sportbedrijf MFC de Hardenberg, waar sporten, bewegen en ontmoeten centraal staat. De lezing Innovatiehub wordt gegeven door twee sprekers. Allereerst is er de oprichter en projectleider van het IHOG, de heer J. Zwinderman. Samen met hem spreekt ook mevrouw Bertina Jansma-Dokter. Zij mocht als “honoursstudent” ter afsluiting van haar studie een onderzoek uitvoeren naar wat mensen bindt aan een bedrijf en een regio.
Oost-Groningen is georiënteerd op personen met een mbo-opleiding, terwijl er in Oost-Groningen voldoende banen zijn op HBO-plus niveau. Desondanks zijn er relatief veel hbo-ers en academici die verhuizen naar de Randstad, terwijl ze hier ook een goede baan zouden kunnen vinden. De uitkomsten van het IHOG-onderzoek van Bertina Jansma worden deze zomer bekendgemaakt. Ze nemen U mee in een boeiende interactieve lezing.
Een uniek kans om deze lezing bij te wonen, ook wanneer U geen lid bent. Aanmelden is niet verplicht, maar heeft wel de voorkeur. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze lezing.
Opgave via de heer van Slochteren 0597-593466

Wilt u nog meer agenda-items zien? Ga dan naar de pagina Agenda.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief naar de Hardenberg - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Staatssecretaris Hans Vijlbrief naar de Hardenberg

18 september 2023 - 27 september om 19.00 uur zal staatssecretaris Hans Vijlbrief een bezoek brengen aan Sportbedrijf MFC de Hardenberg. Hij zal in gesprek gaan met bestuursleden van de Stichting die het complex van de... lees verder »

Zwemles vergoeding bij weinig inkomen - MFC De Hardenberg Finsterwolde

Zwemles vergoeding bij weinig inkomen

16 september 2023 - Je kunt een aanvraag doen voor vergoeding van het behalen van diploma A en B en aanvullend diploma C. Eventueel kun je ook een aanvraag doen voor vergoeding van zwemkleding. Hiervoor is een regeling... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.