Gezamenlijke ambitie behoud sportcomplex De Hardenberg als burgerinitiatief

Gezamenlijke ambitie behoud sportcomplex De Hardenberg als burgerinitiatief

Gezamenlijke ambitie behoud sportcomplex De Hardenberg als burgerinitiatief Stichting MFC De Hardenberg Finsterwolde

Geschreven door:
, 19 januari 2023

Dinsdag 17 januari tekenden André Hateboer van de Stichting MFC De Hardenberg en burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt een intentieverklaring.

Intentie
De gemeente Oldambt en Stichting MFC De Hardenberg hebben de gezamenlijke ambitie het sportcomplex De Hardenberg als burgerinitiatief te behouden. De gemeente ondersteunt de Stichting, voor een nog vast te stellen periode, bij het verder ontwikkelen van haar plannen om het sportcomplex De Hardenberg over te nemen en het – zonder structurele hulp van de gemeente – zelfstandig te exploiteren. Ook krijgt de Stichting eenmalig 5.000 euro om voorbereidingskosten te dekken. Partijen streven naar afstemming en samenwerking en verwachten geen concurrentie van elkaar.

Van teleurstelling naar daadkracht
Burgemeester Sikkema: “Het besluit om De Hardenberg te sluiten, was teleurstellend voor de gebruikers en de omgeving van het sportcomplex. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe de stichting MFC de Hardenberg deze teleurstelling heeft weten om te buigen naar daadkracht voor het behoud van het sportcomplex als burgerinitiatief. Met het tekenen van de intentieverklaring spreken we dezelfde ambitie uit, het sportcomplex behouden als burgerinitiatief.’’

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.