Gemeente Oldambt stopt burgerinitiatief MFC de Hardenberg

Gemeente Oldambt stopt burgerinitiatief MFC de Hardenberg

Gemeente Oldambt stopt burgerinitiatief MFC de Hardenberg Stichting MFC De Hardenberg Finsterwolde

Geschreven door:
, 12 februari 2023

Het college van de gemeente Oldambt heeft besloten om te stoppen met het verkoopproces van de Hardenberg met de Stichting MFC de Hardenberg.

Dit besluit is op vrijdagmiddag 10 februari op het gemeentehuis aan het bestuur medegedeeld. Binnen een week na de presentatie van het concept plan lag de brief gereed en was deze beslissing genomen, zonder verdere vragen te stellen aan de stichting. Er zijn geen vragen gesteld op basis van het concept plan en er zijn na de presentatie ook geen signalen bij de Stichting afgegeven om aanpassingen te doen aan het plan. Niets van dat alles, terwijl dit ook was vastgelegd in de intentieverklaring die 3 weken eerder is ondertekend door Burgemeester Cora-Yfke Sikkema, namens het college en de Stichting.

In het besluit staat verder te lezen dat de Hardenberg als niet sportaccommodatie opnieuw in de verkoop zal worden aangeboden, waarmee nu wel veel geld kan worden verdiend. Het besluit en de gekozen woorden hierin getuigen niet van enig empathisch vermogen. De gebezigde woorden die onder andere worden weergegeven : In strijd met het raadsbesluit en in strijd met de intentieverklaring, zijn termen die in een vonnis worden vastgelegd bij een veroordeling door de rechtbank. Een financiële memo van BDO die het besluit zou moeten ondersteunen, is een onjuiste weerspiegeling van de werkelijkheid. Na de mondelinge toelichting is ons bij het verlaten van de raadszaal een exemplaar van het besluit fysiek overhandigd, waarna deze met verbazing op de stoep van het Stadhuis is gelezen.

Verbouwereerd, terneergeslagen en vernederd hebben we de conclusie getrokken dat we NOOIT een eerlijke kans hebben gehad. Het besluit was al lang en breed bekend, er is geen ruimte voor een succesvolle sportaccommodatie op de Hardenberg in Finsterwolde. De uitnodiging om volgende week nog eens een keer te komen praten hebben we vandaag afgeslagen. Als de ontvanger niet wil luisteren, ben je uitgepraat.

Hier vind je het besluit van de gemeente en de memo van BDO.

Dit is onze reactie, met uitgebreide toelichting van het bestuur van de stichting MFC de Hardenberg.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.